Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief, en blijf zo op de hoogte van alle actualiteit en de oproep tot kandidaturen van VOCATIO.

De nieuwsbrief vervangt het trimestriële tijdschrift Vocatio.

Nieuws VOCATIO

Terugblik op 2020

We komen aan het einde van een heel bijzonder jaar. VOCATIO en haar laureaten hebben veel flexibiliteit en creativiteit moeten tonen om hun respectievelijke projecten te kunnen ontwikkelen. Isabelle De Schrijver, directrice van VOCATIO, kijkt terug op de hoogtepunten van dit jaar in een interview.

Vocatunes Online Concert

VOCATIO is bijzonder trots om het VOCATUNES ONLINE CONCERT te presenteren! Een uniek concert dat voor 100% georganiseerd, uitgevoerd en gefilmd werd door VOCATIO-laureaten!

Details

Het woord aan de Voorzitter van de jury

Op 4 maart heeft de jury van VOCATIO de 18 laureaten van de promotie 2020 gekozen. Bij deze gelegenheid komt de Voorzitter van de jury, Bernard Boon Falleur, terug op het minutieuze werk en de buitengewone toewijding van onze 38 juryleden. Hij deelt ook met ons zijn inzet voor kansarme jongeren en zijn bewondering voor…

Details

Terugblik op 2019

Een ander jaar is alweer bijna om. En wat een jaar! 2019 heeft heel wat nieuwigheden met zich meegebracht: twee extra beurzen, nieuwe partners en een gloednieuw laureatennetwerk. Isabelle De Schrijver, directrice van VOCATIO, kijkt terug op de hoogtepunten in een interview.

RISE project, een Belgisch ruimteproject

Bioloog Boris Hespeels (laureaat 2015) staat op het punt een uniek ruimteavontuur te beleven! De Universiteit van Namen waar hij werkt en het Studiecentrum voor kernenergie (SCK-CEN) zullen een uitzonderlijk wetenschappelijk experiment initiëren aan boord van het internationale ruimtestation in het kader van het RISE-project. Het experiment wordt in de ruimte gelanceerd op 4 december…

Details

De kandidatenoproep is afgesloten

Op 8 november werd de kandidatenoproep voor de promotie 2020 in schoonheid afgesloten met 350 ingediende dossiers! Het hele VOCATIO-team wil de kandidaten van harte danken voor hun interesse en vertrouwen!

Samen muziek leren is leuk!

Margaux Vranken (laureate 2018) is een geëngageerde artieste. Deze getalenteerde jazzpianiste en –componiste wil verandering brengen in het traditioneel muziekonderwijs in België. Aan de hand van een jazzstage voor kinderen wenste ze jongens en meisjes op een andere manier laten kennis maken met muziek. Het is een groot succes geworden!

Een neurowetenschapper gepassioneerd door genderidentiteit

Jonathan Vanhoecke (laureaat 2018) is een buitengewone neurowetenschapper. Zijn fascinatie voor de werking van de menselijke hersenen en zijn behoefte aan sociale rechtvaardigheid hebben hem ertoe aangezet om zich te interesseren voor een zeer actueel onderwerp: genderidentiteit.

VOCATIO lanceert haar laureatennetwerk met succes !

Op 12 juni heeft VOCATIO een nieuwe stap gezet door officieel haar laureatennetwerk te lanceren! Een dertigtal enthousiaste en nieuwsgierige laureaten waren aanwezig op de eerste activiteit rond het realiseren van zijn eigen dromen en die van anderen.

18 nieuwe laureaten voor VOCATIO

De laureaten van de nieuwe promotie 2019 zijn gekend ! Ze werden voorgesteld aan het publiek op de ceremonie van de beursuitreiking die plaatsvond op 9 mei in het Auditorium van BNP Paribas Fortis.

VOCATIO heeft een nieuwe voorzitter

De nieuwe voorzitter van VOCATIO heet Baudouin Velge. Als doctoraatsstudent in de economische wetenschappen aan de University of Pennsylvania heeft hij het geluk gehad om de assistent van professor Lawrence Klein te zijn toen deze de Nobelprijs voor economie kreeg. Met zijn diploma op zak keerde hij terug naar België waar hij een briljante carrière…

Details

Een trotse luitbouwster!

Muziekinstrumenten bouwen die plezier geven aan de muzikanten die ze bespelen en aan het publiek dat naar hun muziek luistert, dat is de roeping van Charlotte De Ley. De 27-jarige luitbouwster heeft een echte passie voor luiten en ouds (Arabische luiten). In 2018 ontving ze een VOCATIO-beurs om de nodige gereedschap te kopen voor het…

Details

La Casa del Estudiante Triqui viert 40-jarig bestaan !

In 1978 richtte Philippe Bermann La Casa del Estudiante Triqui op in het zuiden van Mexico. Zijn eerdere ontmoeting met de Triqui-gemeenschap en de confrontatie met de tekortkomingen en de ernstige moeilijkheden die ze ondervonden, brachten hem ertoe een structuur te creëren om de meest gemotiveerde jonge Triqui’s te helpen om hun studies voort te…

Details

De beursuitreiking 2018

©Triptyque. De beursuitreiking is het jaarlijkse evenement van de stichting VOCATIO waarbij ze telkens de nieuwe beurswinnaars van elk promotiejaar eert.

Details

De laureaten 2018

©Triptyque. De 16 nieuwe laureaten werden voorgesteld aan het publiek op de jaarlijkse beursuitreiking van 19 mei 2018 bij BNP Paribas Fortis.

Details