Een legaat doen

Vraagt u zich af welke erfenis u aan de toekomstige generaties zal nalaten? Door in uw testament te kiezen voor een legaat aan een filantropische stichting zoals Vocatio, wordt u een essentiële pijler van de opbouw van de toekomst.

Waarom een legaat doen aan Vocatio?

Vocatio is een filantropische stichting van openbaar nut die de passie, de ambitie en het talent van jongeren tussen 18 en 30 jaar steunt in de wetenschappen, de kunsten en de ambachten. Sinds haar oprichting in 1963 geeft Vocatio hen jaarlijks beurzen van €10.000 om hun projecten te financieren.
 

Uw nalatenschap, hun toekomst

Kiezen voor een legaat is niet triviaal en wij begrijpen uw bezorgdheid over de werkelijke impact van uw donatie. Door Vocatio in uw testament op te nemen, garandeert u een financiële steun aan de Vocatio-laureaten. U geeft richting aan hun roeping en helpt hen hun levensdroom te ontwikkelen.

Uw legaat maakt het verschil

Door een legaat te doen aan Vocatio, draagt u rechtstreeks bij tot de ontwikkeling van jonge Belgische talenten die op hun beurt de toekomst vormgeven.

  • Roeping: u laat jong talent zien dat het mogelijk is om zijn/haar eigen weg te volgen
  • Inspiratie: u laat jong talent zien dat ze, net als anderen, hun roeping kunnen nastreven
  • Innovatie: u stelt jong talent in staat om voorop te blijven lopen in hun domein 
  • Excellentie: u stelt jong talent in staat hun vaardigheden te ontwikkelen
  • Creativiteit : u geeft jong talent de ruimte en de tijd om anders te denken, op welk gebied dan ook, artistiek of andere
  • Impact : u geeft jong talent de middelen om de wereld van morgen vorm te geven
     

De gift van uw leven doen door Vocatio in uw testament op te nemen is eenvoudig en betekenisvol. Neem contact met ons op voor gepersonaliseerd advies en om ervoor te zorgen dat uw legaat de gewenste impact zal hebben.

“Waarom Vocatio en niet een andere stichting? Omdat ik verleid werd door de getuigenissen van de laureaten, omdat het een kleine organisatie is waar niet te veel geld gaat naar structurele kosten, omdat het een menselijke maat heeft en er persoonlijk contact is met het team en de laureaten. Tot slot omdat het jonge mensen in de kijker zet en dat vind ik heel belangrijk, zeker in de huidige maatschappij. Ik ben blij dat ik een manier heb gevonden om een deel van mijn kapitaal te doneren aan een doel dat mij zo nauw aan het hart ligt!”
Marcella Piaser – Clément

Laten we erover praten !

Een legaat doen aan Vocatio is geen kleine beslissing. 

Als u vragen heeft, contacteer Isabelle De Schrijver:
management@vocatio.be
+32 2 213 14 9
Rekeningnummer KBC : BE95 7330 3967 5858