Videogetuigenis - Fijne patisserie, een echte roeping voor Maurine

Maurine Géron is een 27-jarige patissière die in 2022 een Vocatio-beurs (gesponsord door Duvel) won om haar passie na te streven. In deze video vertelt ze over haar parcours en haar drijfveren.

Patissière worden: een onbereikbare droom? 

Maurine leek, net afgestudeerd in Mens- en Maatschappijwetenschappen, haar pad helemaal te hebben uitgestippeld. Toch had zij twijfels : “Ik zag mij niet werken op een kantoor." 

Tijdens haar studie maakte Maurine gebak om zich te ontspannen. Ze hield van haar creaties en had al een paar bestellingen gekregen. Wat begon als een hobby, werd een echte passie. “Ik had de behoefte om mijn innerlijke stem te volgen, en kiezen voor iets dat meer manueel was, meer instinctief”. 

Maar voor Maurine leek het vooral een onbereikbare droom, een project dat te ingewikkeld was, omdat het buiten de gebaande paden lag. “Op een dag had ik een gesprek met mijn vrienden en zij zeiden: “Waarom niet?" De beslissing was genomen en ze vertrok naar Frankrijk voor een opleiding. 

Wanneer passie de overhand krijgt!

Maurine vertelt ons met twinkelende ogen: “Als je het stadium van een echte passie bereikt, is dat het enige waar je aan kan denken, je wilt het de hele tijd doen. Het is dus niet per se met je handen doen, maar het is denken, schrijven, lezen, op een gegeven moment is het gewoon sterker dan jezelf.” 

Natuurlijk heeft ze moeilijkheden ondervonden: “Er zijn verschillende keren geweest dat ik het wilde opgeven. Maar elke keer was het de passie die me verder stuwde.” 

Maurine biedt nu heerlijke creaties aan via haar website www.maurine-geron.be en heeft haar eigen boetiek in de buurt van Bergen. “Ik heb er mijn job van kunnen maken, en daar ben ik heel trots op!” 

Deze video werd geproduceerd in samenwerking met Peggy Power Productions en met de steun van de Nationale Loterij.

Ambachten