Videogetuigenis - Yaqine is gedreven door een passie voor beelden

Yaqine Hamzaoui is een 27-jarige fotografe die in 2021 een Vocatio-beurs (gesponsord door White & Case LLP) won om haar passie voor fotografie te volgen. In deze video vertelt ze over haar parcours en haar drijfveren.

Opgeven is geen optie

Yaqine is fotografe van beroep, maar heeft in feite een passie voor alles wat met beelden te maken heeft.  Zij belichaamt een unieke combinatie van vastberadenheid, talent en passie.

Haar parcours startte op de filmschool het RITCS. De sfeer van de school lag haar niet, maar dat hield haar niet tegen: “Ik had een hekel aan film en concentreerde me op fotografie."  

In 2016-2017 werd Yaqine uitgekozen als huisfotograaf van Ancienne Belgique, een kans die de deuren naar de muziekwereld opende en haar horizon verbreedde. 

In een sector die zo competitief is als de hare, zijn doorzettingsvermogen en consistentie essentieel. “Ik heb veel zelf geleerd, door te doen,” onthult Yaqine, “en ik denk dat dat is wat je nodig hebt in mijn branche: nooit opgeven en altijd heel consequent zijn.”  

Haar innerlijk vuur is niet te blussen

Haar innerlijke vlam doordringt elk aspect van haar leven, van haar gedachtegang tot haar creatieve output. “Ik denk dat het meer is dan een passie, het is een obsessie. En ik zou niets anders willen doen. Het is iets wat ik, in al zijn vormen, in mij meedraag. Wanneer ik wakker word, denk ik er onmiddellijk aan.” 

Voor Yaqine is een plan B niet mogelijk. “Het is als een vuur in me, vonkjes, die ik niet kan negeren. Ik zou niets anders in de wereld willen doen. Anders zou ik heel ongelukkig zijn.”

Deze video werd geproduceerd in samenwerking met Peggy Power Productions en met steun van de Nationale Loterij.

Plastische kunsten