De kandidatenoproep 2024 is afgesloten

Wil je weten wie de gelukkige laureaten zijn? Wil je op de hoogte blijven van de volgende kandidatenoproep?

De 20 laureaten VOCATIO 2023.
De 20 laureaten VOCATIO 2023.

We boost young talents!

Sinds 1963 steunt VOCATIO gepassioneerde, ondernemende en innovatieve jongeren om ze in hun dromen te doen geloven en die waar te maken. Zo draagt de stichting bij aan hun ontplooiing en helpt hen de maatschappij van morgen te bouwen.

De stichting VOCATIO steunt gepassioneerde en geëngageerde jonge talenten tussen 18 en 30 jaar die over onvoldoende financiële middelen beschikken om hun roeping te ontwikkelen of levensproject te realiseren, hoewel dat hun grootste wens is. En dit ongeacht hun afkomst, actieterrein, studie- of vormingsniveau.

Elk jaar reikt VOCATIO ongeveer 20 beurzen van 10 000 euro uit. Deze beurzen zijn echte springplanken die de laureaten bijvoorbeeld de kans bieden nieuwe technieken te ontwikkelen, materiaal aan te kopen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een aanvullende opleiding te volgen.

Daarbovenop biedt VOCATIO ook een begeleiding: een grote zichtbaarheid voor de laureaten, opleidingen en toegang tot het netwerk van VOCATIO-laureaten.

Actualiteit van VOCATIO

Nieuws VOCATIO laureaten – April 2024

Dankzij de VOCATIO-beurs volgen onze laureaten hun roeping. Welke vooruitgang hebben ze geboekt? Wat zijn hun laatste successen?  Ontdek het in het nieuws van april 2024!  Sixtine Van Outryve d’Ydewalle stelt democratische systemen in vraag  Sixtine Van Outryve d’Ydewalle beschrijft zichzelf als een geëngageerd onderzoekster. Ze kreeg in 2021 de VOCATIO-beurs om onderzoek te doen…

Details

Nieuws VOCATIO laureaten – Maart 2024

Dankzij de VOCATIO beurs volgen onze laureaten hun roeping. Je ontdekt hier welke vooruitgang zij maken!  Laurane Coornaert maakt bouwen toegankelijk voor iedereen Laurane Coornaert, laureate in 2020, is een geëngageerde architecte die zich inzet voor ecologische zelfbouw. Ze richtte Degré47 op, dat niet alleen opleidingen aanbiedt, maar haar klanten ook stap voor stap begeleidt…

Details

Ontdek het verhaal van een (typo)grafische ontmoeting tussen twee VOCATIO-laureaten!

VOCATIO gaat verder dan de bekroning van talent; zij creëert ook een netwerk van jonge gepassioneerden waar laureaten elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Neem bijvoorbeeld Justine en Clara, twee gepassioneerde vrouwen die samen aan een artistiek en typografisch project werkten. Justine Taillard, de stempelschoen die exclusie onderzoekt  Justine Taillard is een beeldend kunstenares die al…

Details

‘Niets groot in de wereld werd bereikt zonder passie.’

Georg Wilhelm Friedrich Hegel
soutien-icon_100

Steun VOCATIO!

Innovatie, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, passie, roeping… Het heeft allemaal zijn prijs. Om haar werking te kunnen voortzetten, rekent VOCATIO meer dan ooit op de steun van haar partners en beursschenkers! Door jonge talenten een duwtje in de rug te geven, draagt u bij tot de opbouw van de samenleving van morgen.

Steun VOCATIO!
Structurele partner
Stichting Bernheim
Mecenassen
Aureus
BNP Paribas Fortis
De Nationale Loterij
Duvel Moortgat
Roularta Media Group
FOD Buitenlandse Zaken
Privémecenas

De familie Boël

Donateurs
Degroof Petercam
Stichting Philippson
Eric Salmon & Partners
Lhoist
Linklaters
McKinsey
Uningo Foundation
Privédonateurs

De families D’Hondt-Bertrand, Xavier Deleval en Michel Moortgat alsook le Groupe des 10

Vrienden
Nationale bank van België
Orcadia
Privé vrienden

Dhr. en Mevr. Didrik Pinte, Dhr. en Mevr. Etienne de Callataÿ

Partners
Janssen Pharmaceutica
FB Logistics
WorldSkills Belgium