De kandidatenoproep 2024 is afgesloten

Wil je weten wie de gelukkige laureaten zijn? Wil je op de hoogte blijven van de volgende kandidatenoproep?

De 20 laureaten VOCATIO 2023.
De 20 laureaten VOCATIO 2023.

We boost young talents!

Sinds 1963 steunt VOCATIO gepassioneerde, ondernemende en innovatieve jongeren om ze in hun dromen te doen geloven en die waar te maken. Zo draagt de stichting bij aan hun ontplooiing en helpt hen de maatschappij van morgen te bouwen.

De stichting VOCATIO steunt gepassioneerde en geëngageerde jonge talenten tussen 18 en 30 jaar die over onvoldoende financiële middelen beschikken om hun roeping te ontwikkelen of levensproject te realiseren, hoewel dat hun grootste wens is. En dit ongeacht hun afkomst, actieterrein, studie- of vormingsniveau.

Elk jaar reikt VOCATIO ongeveer 20 beurzen van 10 000 euro uit. Deze beurzen zijn echte springplanken die de laureaten bijvoorbeeld de kans bieden nieuwe technieken te ontwikkelen, materiaal aan te kopen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een aanvullende opleiding te volgen.

Daarbovenop biedt VOCATIO ook een begeleiding: een grote zichtbaarheid voor de laureaten, opleidingen en toegang tot het netwerk van VOCATIO-laureaten.

Actualiteit van VOCATIO

Nieuws VOCATIO laureaten – februari 2024

Dankzij de VOCATIO beurs volgen onze laureaten hun roeping. Je ontdekt welke vooruitgang zij maken in februari 2024! De wind van verandering komt uit Delft  Axelle Viré, laureate VOCATIO 2010, werd ingehuldigd als professor aan de TU Delft (Nederland) op het gebied van drijvende windturbines, met een presentatie getiteld “Floating Winds of Change”.  Op dezelfde…

Details

Nieuws VOCATIO laureaten – Januari 2024

Dankzij de VOCATIO beurs volgen onze laureaten hun roeping. Je ontdekt welke vooruitgang zij maken van januari 2024!   Marokintana: foto-expo van Stella Diamant over walvishaaien Biologe en fotografe Stella Diamant (onder de peterschap van Uningo Foundation) monitort elk jaar met haar camera walvishaaien (Marokintana of “duizend sterren” in het Malagassisch) in Madagaskar. Haar foto’s…

Details

Infosessie over de kandidatenoproep voor de VOCATIO beurzen 2024

Ben je geïnteresseerd in de kandidatenoproep voor de VOCATIO beurzen 2024? Tijdens deze infosessie beantwoordt het VOCATIO-team al je vragen over: Het kandidaatsdossier De selectiecriteria De selectieprocedure De beurs, de zichtbaarheid en de begeleiding Pik ook tips op uit de antwoorden op vragen van andere kandidaten! Waar en wanneer Online, op maandag 30/10/2023 tussen 12u30…

Details

‘Niets groot in de wereld werd bereikt zonder passie.’

Georg Wilhelm Friedrich Hegel
soutien-icon_100

Steun VOCATIO!

Innovatie, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, passie, roeping… Het heeft allemaal zijn prijs. Om haar werking te kunnen voortzetten, rekent VOCATIO meer dan ooit op de steun van haar partners en beursschenkers! Door jonge talenten een duwtje in de rug te geven, draagt u bij tot de opbouw van de samenleving van morgen.

Steun VOCATIO!
Structurele partner
Stichting Bernheim
Mecenassen
Aureus
BNP Paribas Fortis
De Nationale Loterij
Duvel Moortgat
Roularta Media Group
FOD Buitenlandse Zaken
Privémecenas

De familie Boël

Donateurs
Degroof Petercam
Stichting Philippson
Eric Salmon & Partners
Lhoist
Linklaters
McKinsey
Uningo Foundation
Privédonateurs

De families D’Hondt-Bertrand, Xavier Deleval en Michel Moortgat alsook le Groupe des 10

Vrienden
Nationale bank van België
Orcadia
Privé vrienden

Dhr. en Mevr. Didrik Pinte, Dhr. en Mevr. Etienne de Callataÿ

Partners
Janssen Pharmaceutica
FB Logistics
WorldSkills Belgium