De kandidatenoproep voor de VOCATIO beurzen 2024 is OPEN (tot 15.11.2023).

De 20 laureaten VOCATIO 2023.
De 20 laureaten VOCATIO 2023.

We boost young talents!

Sinds 1963 steunt VOCATIO gepassioneerde, ondernemende en innovatieve jongeren om ze in hun dromen te doen geloven en die waar te maken. Zo draagt de stichting bij aan hun ontplooiing en helpt hen de maatschappij van morgen te bouwen.

De stichting VOCATIO steunt gepassioneerde en geëngageerde jonge talenten tussen 18 en 30 jaar die over onvoldoende financiële middelen beschikken om hun roeping te ontwikkelen of levensproject te realiseren, hoewel dat hun grootste wens is. En dit ongeacht hun afkomst, actieterrein, studie- of vormingsniveau.

Elk jaar reikt VOCATIO ongeveer 20 beurzen van 10 000 euro uit. Deze beurzen zijn echte springplanken die de laureaten bijvoorbeeld de kans bieden nieuwe technieken te ontwikkelen, materiaal aan te kopen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een aanvullende opleiding te volgen.

Daarbovenop biedt VOCATIO ook een begeleiding: een grote zichtbaarheid voor de laureaten, opleidingen en toegang tot het netwerk van VOCATIO-laureaten.

Actualiteit van VOCATIO

De kandidatenoproep voor de beurzen van 2024 is gestart!

Tijd om je passie te volgen! Ben je tussen 18 en 30 jaar oud? Heb je een passie (in het domein van de wetenschappen, de kunsten of de ambachten) en je bent overtuigd om er je levensproject van te maken? Mis je financiële steun en aanmoediging om van start te gaan? Dien dan je kandidatuur…

Details

Vacature: Communication Manager m/v/x (freelance of CBD 5 maanden)

Over ons Sinds 1963 helpt VOCATIO gepassioneerde, ondernemende en innovatieve jongeren om in hun dromen te geloven en ze waar te maken. Op deze manier draagt de stichting bij aan hun zelfontplooiing en aan de ontwikkeling van de maatschappij van morgen. VOCATIO reikt elk jaar een twintigtal beurzen uit. De beurs is voor deze jongeren…

Details

Onze jaarlijkse brochure is beschikbaar

Onze nieuwe jaarlijkse brochure is nu beschikbaar. Hierin vind je interviews met de 20 VOCATIO-laureaten 2023, een terugblik op 60 jaar bestaan van de stichting, portretten van een vijftiental oud-laureaten en een exclusieve presentatie van onze ambities voor de toekomst van VOCATIO. Klik hier om de VOCATIO 2023 brochure te downloaden in PDF formaat. Stuur…

Details

‘Niets groot in de wereld werd bereikt zonder passie.’

Georg Wilhelm Friedrich Hegel
soutien-icon_100

Steun VOCATIO!

Innovatie, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, passie, roeping… Het heeft allemaal zijn prijs. Om haar werking te kunnen voortzetten, rekent VOCATIO meer dan ooit op de steun van haar partners en beursschenkers! Door jonge talenten een duwtje in de rug te geven, draagt u bij tot de opbouw van de samenleving van morgen.

Steun VOCATIO!
Structurele partner
Stichting Bernheim
Mecenassen
Aureus
BNP Paribas Fortis
De Nationale Loterij
Duvel Moortgat
Roularta Media Group
FOD Buitenlandse Zaken
Privémecenas

De familie Boël

Donateurs
Degroof Petercam
Stichting Philippson
Eric Salmon & Partners
Lhoist
Linklaters
McKinsey
Uningo Foundation
Privédonateurs

De families D’Hondt-Bertrand, Xavier Deleval en Michel Moortgat alsook le Groupe des 10

Vrienden
Nationale bank van België
Orcadia
Privé vrienden

Dhr. en Mevr. Didrik Pinte, Dhr. en Mevr. Etienne de Callataÿ

Partners
Janssen Pharmaceutica
FB Logistics
WorldSkills Belgium