Innovatie, onafhankelijkheid, passie, roeping… Het heeft allemaal zijn prijs. Om haar werking te kunnen voortzetten, rekent VOCATIO meer dan ooit op uw steun! U ziet onmiddellijk de impact van uw gift. Door jonge Belgische talenten een duwtje in de rug te geven, draagt u bij aan de opbouw van de samenleving van morgen.

Sympathisant

Donateur/Mecenas

Legaatschenker

Partner

Francesca Wuytack, chiropractor, laureate 2016

Sympathisant

Investeer vandaag nog in de jongeren die de toekomst zullen vormgeven. Word VOCATIO Sympathisant en doe een gift via het platform UNINGO of op rekeningnummer KBC BE95 7330 3967 5858. U kan ook een doorlopende opdracht instellen bij uw bank en maandelijks/jaarlijks een gift doen.

Elke jaargift van € 40 of meer is fiscaal aftrekbaar en geeft recht op een fiscaal attest. Deze attesten worden uitgereikt door de Belgische overheid. Wij sturen uw fiscaal attest op per post, in maart van het jaar na het jaar waarin u uw gift overmaakte.

“Het is een eer om VOCATIO te steunen en via hen jonge mensen die creëren, produceren en onze maatschappij beter maken een duwtje in de rug te geven. We zijn blij om dit als Nationale Loterij te kunnen doen. Het werkt inspirerend.”

– Jean-François Mahieu – woordvoerder van De Nationale Loterij

Donateur of Mecenas

Doet u een gift tussen € 10.000 en € 15.999, dan bent u VOCATIO Donateur. Vanaf € 16.000 mag u zichzelf onze Mecenas noemen. Beide geven u de mogelijkheid om het peter- of meterschap van een laureaat naar keuze op te nemen. U kunt een persoonlijke band opbouwen met uw laureaat en met VOCATIO, nauwe contacten onderhouden, op lange termijn zijn/haar evolutie volgen en u kunt, als u dat wenst, op hem/haar beroep doen voor uw events.

Rekeningnummer KBC BE95 7330 3967 5858
Contacteer vrijblijvend Isabelle De Schrijver voor meer informatie.
E-mail: isabelle.deschrijver@vocatio.be
Telefoon: +32 2 213 14 90

Jessica De Saedeleer, vioolbouwer, laureate 2007

Baptiste Braun, klassiek balletdanser, laureaat 2017

Getuigenis van een legaatschenker

“Ik kende VOCATIO niet. Ik ontdekte deze prachtige organisatie via een reeks artikelen in Le Soir. Plots vielen alle stukjes van de puzzel in elkaar. Ik zal het uitleggen. Ik ben al een paar jaar weduwe. Mijn man Antonio en ik hadden geen kinderen. Antonio had indertijd een beurs gekregen van het Cornet-fonds (een fonds dat steun verleent aan jongeren uit gezinnen die o.a. getroffen zijn door een overlijden als gevolg van een arbeidsongeval) en daardoor kon hij aan de universiteit studeren en een zeer succesvolle academische carrière uitbouwen. Als intellectuelen deelden wij een grote passie voor jongeren.”

“Niets is voor ons belangrijker dan hen te stimuleren en hen te helpen met hun eigen mogelijkheden en talenten hun passie of droom te verwezenlijken. Toen hij jong was, hoefde Antonio geen moeite te doen om te mogen studeren: hij voldeed aan de criteria van de stichting en kreeg de studiebeurs. Het was een fantastische erkenning van zijn capaciteiten. Door VOCATIO te steunen, wil ik andere jongeren dezelfde kans geven en ik ben er zeker van dat Antonio mij in deze keuze steunt. Meer zelfs, ik weet zeker dat hij trots op me is.”

“Waarom VOCATIO en niet een andere stichting? De getuigenissen van de laureaten hebben mij overtuigd. En omdat het een kleine organisatie is die niet te veel geld spendeert aan haar structurele kosten. Omdat het een organisatie op mensenmaat is en er een persoonlijk contact is tussen het team en de laureaten. En tenslotte omdat ze jongeren eert en dat is voor mij heel belangrijk, vooral in de huidige maatschappij. Het doet me een groot plezier dat ik een manier heb gevonden om een deel van mijn kapitaal te schenken aan een zaak die mij zo na aan het hart ligt!” – Marcella Piaser – Clément, legaatschenker

Legaatschenker

De keuze voor een legaat is niet eenvoudig. U wilt graag goed geadviseerd zijn en vooral zeker weten dat het nagelaten bedrag echt van nut zal zijn.
Doe daarom de gift van uw leven en neem VOCATIO  op in uw testament. Uw legaat stelt de VOCATIO laureaten in staat om nieuwe technieken te ontwikkelen, een instrument of apparatuur aan te schaffen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een verdere opleiding te volgen. Kortom, dankzij uw legaat krijgen zij het nodige duwtje in de rug om hun levensproject te verwezenlijken. Want de toekomst van de jongeren is de toekomst van ons allemaal.

Hoe een legaat schenken?

A. Legaat

U kunt drie soorten legaten opnemen in uw testament:

• Een algemeen legaat: betreft alle goederen van uw nalatenschap, behalve het gedeelte dat u op een andere manier nalaat (via een bijzonder legaat of een legaat ten algemenen titel);
• Een legaat ten algemenen titel: een bepaald percentage van uw goederen;
• Een bijzonder legaat: een bepaalde som geld of een precies omschreven goed, zoals een huis, een schilderij, een juweel…

B. Duo-legaat

Heeft u geen rechtstreekse erfgenamen? Dan kan het duo-legaat een interessante formule zijn. Zo kunt u meer nalaten aan uw (verre) familie of vrienden en tegelijkertijd ook een legaat toekennen aan een goed doel zoals VOCATIO. Zo worden erfgenamen gespaard van hoge belastingen. De erfbelasting wordt, aan een lager tarief, ten laste gelegd van het goede doel. Een win-winsituatie.

Heeft u nog vragen of wilt u graag een persoonlijk gesprek? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Isabelle De Schrijver, onze verantwoordelijke voor legaten en grote schenkingen. Zij helpt u graag verder.

E-mail: isabelle.deschrijver@vocatio.be
Telefoon: +32 2 213 14 90

Partner

U steunt ons liever door het verlenen van een dienst of een gift in natura? Word dan onze Partner. Of u nu een eenmalig partnerschap of een samenwerking op lange termijn wenst, contacteer ons vrijblijvend. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

E-mail: isabelle.deschrijver@vocatio.be
Telefoon +32 2 213 14 90

Sébastien Anguille, hematoloog en onderzoeker, laureaat 2012

“Wij steunen VOCATIO, omdat hun waarden ook onze waarden zijn. We hebben een sociale verantwoordelijkheid en daarom willen we een impact genereren en onze stempel drukken op onze omgeving.”

– Thierry Bosly – partner bij White & Case

De rekeningen van VOCATIO zijn in alle transparantie gecontroleerd en gepubliceerd door Donorinfo. Enkel goede doelen die u terugvindt op donorinfo.be kunnen u deze garantie bieden.

U kan dus met een gerust hart een gift doen!