Chef Sofie Dumont wordt met veel enthousiasme ambassadeur van VOCATIO.
Sofie Dumont weet als geen ander wat passie is. Ze werkt, na haar opleiding tot chef-kok, vier jaar voor de Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 haalt ze de Prix Mandarine Napoléon voor “beste dessert” binnen. In 2007 wordt ze de eerste vrouwelijke finaliste van de gastronomische wedstrijd van Prosper Montagné. In 2009 roept het culinair maandblad Ambiance haar uit tot ‘Lady Chef of The Year’. In 2016 krijgt ze een plaats op de Coovi Walk of Fame en wordt ze bekroond op de World Gourmand Cookbook Awards met haar boek ‘Op De Groei’.
Haar bekroningen leveren haar media-aandacht en Sofie krijgt in 2009 en 2010 voor het eerst een kookrubriek, op de radiozender MNM. Op de Vlaamse televisiezender VT4 heeft ze twee seizoenen van het kookprogramma “Goe Gebakken” gepresenteerd. Vervolgens stapt ze over naar VTM, waar ze als jurylid fungeert in het programma “De Meesterbakker”. Ze deelt haar kennis en meesterschap via haar erg geliefde kookboeken “Goe Gebakken” (1&2). Ze is tevens de co-auteur van het boek “Sofie, Lady & Chef”. Vandaag presenteert ze het VTM-programma “De keuken van Sofie”. Haar talent is ook Wallonië niet ontgaan. Vanaf 28 mei presenteert ze samen met sterrenchef Benjamin Laborie “Grill Masters” op de RTBF.
“Wanneer de mensen van VOCATIO me vroegen om ambassadrice te worden heb ik geen ogenblik geaarzeld. Het programma van VOCATIO is een echte steun voor jonge gepassioneerde talenten die zich elke dag weer inzetten, soms met weinig middelen, om hun droom waar te maken. Ik zal het programma actief steunen en promoten. Ik zal mijn expertise ten dienste stellen van de jonge talenten die het wensen, Wie weet zit er ooit een aspirant Chef bij” aldus Sofie Dumont.
Sofie Dumont deelt haar kennis graag via online programma’s die ze op haar eigen social media kanalen uitzendt.
Haar recepten en tips vind je terug op haar website, YouTube, Facebook en Instagram.