Artistiek en experimenteel onderzoek naar de natuurlijke beweging

Karen Vantvelt is geboren in 1986 in Wilrijk en woont in Antwerpen. Ze is afgestudeerd als interieurarchitect en zo startte ze reeds een zoektocht naar haar onbekende en persoonlijke interpretatie van de werkelijkheid. Ze werd geprikkeld door de drang naar zingeving en diepgang en startte daarom een opleiding In Situ 3. Maar vanuit een verlegen verlangen naar meer tijd en ruimte heeft ze er uiteindelijk voor gekozen om een deeltijdse opleiding aan de
Academie te Antwerpen te volgen waar ze zich verdiept in artistiek experimenteel onderzoek. Na een intense en innerlijke strijd, en geleid door een sterke intuïtie, ervaart ze de vrijheid om een eigen taal te ontwikkelen.

Karen experimenteert met dialoog en natuurlijke (instinctieve) beweging en ze stelt onwetendheid en dagdagelijkse onderwerpen in vraag. Ze stelt ze herkenbaar, toegankelijk en ontvankelijk. Haar passie is op zoek gaan naar de essentie van het leven. Met behulp van installaties, interacties en performances toont ze haar interpretatie van ervaringen en bevindingen over vanzelfsprekendheid. Zichzelf afvragen of het vanzelfsprekende vanzelfsprekend is, dat is Karen haar roeping.

Door het opmerken en uitvergroten van essentiële levensvragen die zowel triviaal als fundamenteel blijken te zijn, komen er intrigerende wisselwerkingen tot stand die leiden tot een groter bewustzijn, zegt Karen. Om nog dichter bij persoonsgebonden en tijdsgebonden fijngevoelige indrukken en doordachte opmerkingen te komen, wil Karen haar artistiek onderzoek verder ontwikkelen en uitdiepen.

Met de steun van VOCATIO kan ze haar werk en de uitwerking van observaties , markeringen, gedachten en reflecties tot een professioneler niveau brengen, zonder bijkomende druk van financiering.

*Photos by Mathias Hannes