Hedendaagse dans bij P.A.R.T.S.

VOCATIO geeft mij de kans om een sterk geïndividualiseerd traject voor hedendaagse dans bij P.A.R.T.S., de opleiding “Performing Arts Research and Training Studios” van Anne Teresa De Keersmaeker, te kunnen vervolmaken. Deze opleiding is van topniveau en uniek in de wereld. Niet veel mensen krijgen de kans hier deel van uit te maken.

Ik was reeds op zeer jonge leeftijd geïnspireerd door het werk en unieke opleidingsvisie van Anne Teresa De Keersmaeker en heb er sindsdien hard voor gewerkt om dit niveau te bereiken. Een droom is werkelijkheid geworden: ik ben momenteel studente aan P.A.R.T.S.! Dit traject is voor mij een onmisbare stap om als kunstenaar op termijn mijn eigen werk te creëren en vervolgens mijn eigen persoonlijke filosofie te ontwikkelen over wat dans kan betekenen en om mee te kunnen werken aan een zich steeds verder ontwikkelende hedendaagse artistieke scene. De visie van P.A.R.T.S. loopt parallel met mijn persoonlijke visie. Er bestaat wereldwijd geen andere opleiding die vanuit dezelfde principes vertrekt. De opleiding bij P.A.R.T.S. is tweedelig. Zowel de praktische als theoretische input staan centraal. Zich ontwikkelende kunstenaars zoeken continu naar positieve en negatieve referentiepunten. Reflectie en zelfreflectie maken deel uit van deze filosofie. De theoretische benadering van dans komt meer op de voorgrond dan wat andere opleidingen te bieden hebben zodat er een dichotomie ontstaat tussen pure en conceptuele dans. Het onderzoek staat centraal, datgene wat nog moet worden ontdekt.

Toen ik op 15-jarige leeftijd van start ging met het creëren van mijn eigen werk merkte ik gaandeweg op dat ik heel rationeel en theoretisch met het gegeven dans omging en ondervond ik dat ik de intellectuele kant van dans even belangrijk vind dan de beweging zelf. De werken dat ik tot nu toe verwezenlijkt heb en dankzij VOCATIO verder kan uitbouwen zijn : “Track //, layer 2” (geïnspireerd op de structuur van de jazzpartituur “So What” van Miles Davis), “A body in and as a space” (geïnspireerd op het werk van beeldend kunstenaar Antony Gormley) en momenteel is er een solo op komst, namelijk “Untitled”, gebaseerd op de notie van ‘het Sublieme’.