Opera

Op 8 januari 1990 werd ik geboren als jongste dochter van twee professionele musici. Mijn ouders zelf hadden hun passie voor muziek gekregen via hun ouders, die eveneens beroepsmusici waren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij op hun beurt de liefde voor muziek aan hun kinderen doorgaven.

Als kind zong ik graag en veel; het was pas bij het figureren in een productie van De Munt op mijn twaalfde, dat ik de opera écht ontdekte. De muziek, de kostuums, het decor en het samenwerken in teamverband: dit alles maakte deze ervaring voor mij heel erg bijzonder. Op mijn achttien jaar ging ik zang studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Stephanie Friede en Anne Cambier, waar ik in juni 2013 afstudeerde.

Beide pedagogen hebben een bepalende invloed gehad op mijn artistieke persoonlijkheid. Tijdens mijn studies zong ik mee in verschillende operaproducties, zowel in het Conservatorium als op professionele podia. Deze ervaringen prikkelden mijn passie voor opera in die mate, dat ik besloot er mijn professioneel leven aan te wijden. Na het behalen van mijn masterdiploma, werd duidelijk dat ik verder moest zoeken. Dit is het moment waarop Stichting VOCATIO zijn intrede maakte in mijn leven. De volgende etappes van mijn artistieke traject zullen hoe dan ook vele facetten omvatten, daar het beroep van operazangeres een zeer gevarieerde ontwikkeling vereist. Het verder uitbouwen van talenkennis, zang- en acteertechniek en algemene muzikale kennis is iets waar ik mij de komende jaren in zal verdiepen.

Dankzij de VOCATIO-beurs, kan ik mijn studies verderzetten; dit bij voorkeur in één van de grote Europese steden, waar het aanbod aan cultuur zó groot is, dat de totale ontplooiing van de artiest gestimuleerd wordt.

Bours geschonken door de families Laurent Josi en Deleval

*Foto: Carnegie Hall