Abonneer u op onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief, en blijf zo op de hoogte van alle actualiteit en de oproep tot kandidaturen van VOCATIO.

De nieuwsbrief vervangt het trimestriële tijdschrift Vocatio.

Nieuws VOCATIO

De kandidatenoproep is afgesloten

Op 8 november werd de kandidatenoproep voor de promotie 2020 in schoonheid afgesloten met 350 ingediende dossiers! Het hele VOCATIO-team wil de kandidaten van harte danken voor hun interesse en vertrouwen!

Details

Samen muziek leren is leuk!

Margaux Vranken (laureate 2018) is een geëngageerde artieste. Deze getalenteerde jazzpianiste en –componiste wil verandering brengen in het traditioneel muziekonderwijs in België. Aan de hand van een jazzstage voor kinderen wenste ze jongens en meisjes op een andere manier laten kennis maken met muziek. Het is een groot succes geworden!

Details

18 nieuwe laureaten voor VOCATIO

De laureaten van de nieuwe promotie 2019 zijn gekend ! Ze werden voorgesteld aan het publiek op de ceremonie van de beursuitreiking die plaatsvond op 9 mei in het Auditorium van BNP Paribas Fortis.

Details

VOCATIO heeft een nieuwe voorzitter

De nieuwe voorzitter van VOCATIO heet Baudouin Velge. Als doctoraatsstudent in de economische wetenschappen aan de University of Pennsylvania heeft hij het geluk gehad om de assistent van professor Lawrence Klein te zijn toen deze de Nobelprijs voor economie kreeg. Met zijn diploma op zak keerde hij terug naar België waar hij een briljante carrière had (VBO, COMEOS – voorheen FEDIS). Hij leidt vandaag, op 63-jarige leeftijd, het Belgische kantoor van Interel, een adviesbureau op het gebied van communicatie en public affairs. Vader van 4 kinderen en grootvader van 9 kleinkinderen, het is met groot enthousiasme dat hij afgelopen december het voorzitterschap van VOCATIO op zich nam als opvolger van Johan Swinnen.

Details

Een trotse luitbouwster!

Muziekinstrumenten bouwen die plezier geven aan de muzikanten die ze bespelen en aan het publiek dat naar hun muziek luistert, dat is de roeping van Charlotte De Ley. De 27-jarige luitbouwster heeft een echte passie voor luiten en ouds (Arabische luiten). In 2018 ontving ze een VOCATIO-beurs om de nodige gereedschap te kopen voor het vervaardigen van deze complexe instrumenten.

Details

La Casa del Estudiante Triqui viert 40-jarig bestaan !

In 1978 richtte Philippe Bermann La Casa del Estudiante Triqui op in het zuiden van Mexico. Zijn eerdere ontmoeting met de Triqui-gemeenschap en de confrontatie met de tekortkomingen en de ernstige moeilijkheden die ze ondervonden, brachten hem ertoe een structuur te creëren om de meest gemotiveerde jonge Triqui’s te helpen om hun studies voort te zetten. In haar veertigjarig bestaan hebben tientallen jonge mensen geprofiteerd van de educatieve actie van La Casa.

Details

De beursuitreiking 2018

©Triptyque.

De beursuitreiking is het jaarlijkse evenement van de stichting VOCATIO waarbij ze telkens de nieuwe beurswinnaars van elk promotiejaar eert.

Details

De laureaten 2018

©Triptyque.

De 16 nieuwe laureaten werden voorgesteld aan het publiek op de jaarlijkse beursuitreiking van 19 mei 2018 bij BNP Paribas Fortis.

Details