Multiculturele sociaal documentaire

De onrust die me drijft om menselijke verhalen te vertellen en in scène te zetten, zit blijkbaar al van kindsbeen af in mij. Als peuter bouwde ik kamers vol legomaquettes en als twaalfjarige maakte ik videofilmpjes, waarbij ik mijn vrienden regisseerde. Mijn vader is cameraman en via hem had ik altijd audiovisueel materiaal ter beschikking. Mijn roeping als sociaal filmmaker uit zich vooral in de aandacht die ik geef aan de kleine en grote verhalen van mensen die ik in mijn leven tegenkom, oude bekenden of nieuwe ontmoetingen.

Ik heb intussen veertien documentaires gemaakt met zo goed als geen budget. Een project ontstaat meestal toevallig, als deel van mijn leven, als iets natuurlijks. Films maken heeft mijn ogen echt geopend. Ik heb veel mensen ontmoet, ben op veel plaatsen geweest en heb veel verschillende leefwerelden leren kennen. Bepaalde dingen die ik meemaak en die ik zie, laten me niet onverschillig. Zo heeft het verhaal van mijn Chileense vader, die tijdens de Pinochetdictatuur uit Chili is gevlucht, me altijd gefascineerd.

Momenteel werk ik aan wat ik ‘mijn levenswerk’ noem: een bioscoopdocumentaire over mijn vader. Voor het eerst heb ik scenariosteun ontvangen van het VAF en ik werk samen met productiehuis Offworld. Na mijn studies aan de Universidad del Cine in Buenos Aires en aan het RITS in Brussel heb ik productiehuis Cinebelgicano opgericht. Met de steun van de stichting Vocatio zal ik meer vrijheid krijgen om nieuwe projecten te realiseren en de verdere ontwikkeling van Cinebelgicano te stimuleren.

http://www.cinebelgicano.com.ar/

De laureaten van dit jaar