VOCATIO steunt jonge talenten

Al meer dan 50 jaar steunt de stichting VOCATIO gepassioneerde en geëngageerde jonge talenten tussen 18 en 30 jaar die over onvoldoende financiële middelen beschikken om hun roeping te ontwikkelen of levensproject te realiseren, hoewel dat hun grootste wens is. En dit ongeacht hun afkomst, actieterrein, studie- of vormingsniveau.

Elk jaar reikt VOCATIO een vijftiental beurzen van 10 000 euro uit. Deze beurzen zijn echte springplanken die de laureaten bijvoorbeeld de kans bieden nieuwe technieken te ontwikkelen, materiaal aan te kopen, een onderzoeksprogramma uit te breiden of een aanvullende opleiding te volgen.

Daarbovenop biedt VOCATIO ook een persoonlijke begeleiding, een grote zichtbaarheid en toegang tot een relatie- en oud-laureatennetwerk.

“Sinds haar oprichting in 1963, reikte de stichting VOCATIO meer dan 700 beurzen uit in meer dan 80 verschillende disciplines!”

Actualiteit van VOCATIO

VOCATIO heeft een nieuwe voorzitter

De nieuwe voorzitter van VOCATIO heet Baudouin Velge. Als doctoraatsstudent in de economische wetenschappen aan de University of Pennsylvania heeft hij het geluk gehad om de assistent van professor Lawrence Klein te zijn toen deze de Nobelprijs voor economie kreeg. Met zijn diploma op zak keerde hij terug naar België waar hij een briljante carrière had (VBO, COMEOS – voorheen FEDIS). Hij leidt vandaag, op 63-jarige leeftijd, het Belgische kantoor van Interel, een adviesbureau op het gebied van communicatie en public affairs. Vader van 4 kinderen en grootvader van 9 kleinkinderen, het is met groot enthousiasme dat hij afgelopen december het voorzitterschap van VOCATIO op zich nam als opvolger van Johan Swinnen.

Details

Een trotse luitbouwster!

Muziekinstrumenten bouwen die plezier geven aan de muzikanten die ze bespelen en aan het publiek dat naar hun muziek luistert, dat is de roeping van Charlotte De Ley. De 27-jarige luitbouwster heeft een echte passie voor luiten en ouds (Arabische luiten). In 2018 ontving ze een VOCATIO-beurs om de nodige gereedschap te kopen voor het vervaardigen van deze complexe instrumenten.

Details

La Casa del Estudiante Triqui viert 40-jarig bestaan !

In 1978 richtte Philippe Bermann La Casa del Estudiante Triqui op in het zuiden van Mexico. Zijn eerdere ontmoeting met de Triqui-gemeenschap en de confrontatie met de tekortkomingen en de ernstige moeilijkheden die ze ondervonden, brachten hem ertoe een structuur te creëren om de meest gemotiveerde jonge Triqui’s te helpen om hun studies voort te zetten. In haar veertigjarig bestaan hebben tientallen jonge mensen geprofiteerd van de educatieve actie van La Casa.

Details

Een stage bij VOCATIO?

Events organiseren is je ding? Maak je makkelijk contact en heb je oog voor detail? Heb je goesting om voor een organisatie te werken die zich inzet voor de ontwikkeling van jonge talenten? Kom bij ons stage lopen!

Details
soutien-icon_100

Steun VOCATIO!

Innovatie, onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen, passie, roeping… Het heeft allemaal zijn prijs. Om haar werking te kunnen voortzetten, rekent VOCATIO meer dan ooit op de steun van haar partners en beursschenkers! Door jonge talenten een duwtje in de rug te geven, draagt u bij tot de opbouw van de samenleving van morgen.

Steun VOCATIO!
Onze partners
Linklaters
BNP Paribas Fortis
Exki
Capgemini
Stichting tegen Kanker
Stichting Philippson
Lhoist
White & Case
Fonds Solvay
Duvel Moortgat
Degroof Petercam
FOD Buitenlandse Zaken
Groep Josi
Fonds Baillet Latour
De Nationale Loterij
Roularta Media Group
Stichting Bernheim